Föräldra­föreningen

Om föräldaföreningen

Föräldraföreningen har som ett syfte att skapa bra kontakt med skolan. Föreningen vill underlätta olika samarbeten som kan förbättra för alla på skolan. Trädgårdsdagar är ett exempel på en typisk insats från föreningen. Även julmarknaden har en lång tradition på skolan. Med inkomsten från julmarknaden kan föreningen bland annat bidra till elevernas klassresor under året samt bistå föräldrar med avgiften till klasskassan. Alla föräldrar är medlemmar i föräldraföreningen. Alla medlemmar är välkomna att komma med förslag och idéer.   

Instädning när läsåret startar

Helgen innan uppropet möts föräldrar i barnens nya klassrum för att göra fint. Det finns en detaljerad lathund för instädningen som handlar om att ordna med krukväxter, tvätta gardiner, torka av väggar, golv och bänkar. Barnen får gärna vara med och hjälpa till. Vi vuxna får här ett tillfälle att för våra barn visa omtanke om barnens skola. 

Veckovis städning av klassrum

Alla föräldrar hjälps åt att hålla snyggt i barnens klassrum. Veckostädningen delas upp av en förälder som utses till städansvarig i klassen. Varje familj brukar få ta ansvar för en till två städveckor per läsår. Det som ingår är att sopa golv, torka av bänkar och se till att klassrummet ser prydligt ut.

Lär dig mer om Waldorf

Skolan bjuder varje termin in till träffar där föräldrar kan lära sig mer om Waldorfpedagogiken. Vi uppmanar alla att ta chansen för att lära känna Waldorfpedagogiken mer ingående. För dig som förälder kan det vara till stor nytta när du stöttar ditt barn under skoltiden.

 Trädgårdsdagar

Varje vår och höst arrangerar föräldraföreningen en eller två trädgårdsdagar.  Under trädgårdsdagen finns olika arbetsuppgifter att välja på som att rensa ogräs och plantera växter. Ett stående inslag är att vi plockar bort skräp från området runt skolan. Som avslutning brukar det bli fika med smörgåsar eller korvgrillning om vädret passar. 

 Julmarknad 

Årets stora höjdpunkt är julmarknaden som sprider glädje till både elever, föräldrar och besökande. Det är helt avgörande att så många som möjligt hjälper till att arrangera marknaden. När vi alla hjälps åt och delar på arbetsuppgifterna så går det lätt. Alla insatser är viktiga och betyder mycket för eleverna. 

Varje årskurs har ett tema:

F, servering av glögg och pepparkakor ute på gården

  1. pyssel
  2.  fiskdamm
  3. bondens marknad
  4. vikingabröd – steker flatbröd som serveras med röror
  5. julkransar
  6. loppis och cirkus
  7. café nere i matsalen
  8. godisbutik och teater
  9. spöktunnel 

 

Nyhet i år! Vårmarknad  lördag 18/5

 kl.10-14

 

Möten i föreningen

Alla föräldrar är varmt välkomna att bidra till utveckling av föreningens aktiviteter. Styrelsen bjuder in till både årsmöte och andra möten under året. Mer detaljerad information kommer via mail från skolan.

E-post: ellenkeyff@gmail.com 

Föräldraföreningens styrelse 2024 

Caroline Ahlinder ordförande har barn i klass 1

Martin Klinga , kassör (tillförordnad) har barn i klass 3 och 5   

Vill du ha mer information om Ellen Keyskolan?

Kontaktinformation till skolan

Ellen Keyskolan
Duvbovägen 94
163 43 Spånga
070-883 42 32

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook