Aktuellt

Aktuellt

Aktuell information om Covid-19

Aktuellt

Vanliga frågor & svar

Aktuellt

Press

Allmänna riktlinjer gällande Covid-19

Covidföreskrifter per 2022-03-21

Med anledning av att covidläget har förbättrats och många restriktioner har lyfts i samhället så förändra även Ellen keyskolan sina restriktioner.

Föräldrar kan hämta och lämna på skolan, mindre möten med deltagare utanför skolan kan hållas fysiskt under skoltid, föräldramöte och andra större möten med deltagare utanför skolan kan hållas fysiskt efter skoltid.

Personalmöten hålls fysiskt under skoltid men medarbetare i riskgrupp eller med anhöriga i riskgrupp eller på annat sätt utsatta kan delta digitalt. Personal som inte är vaccinerad ska iakttaga försiktighet, hålla avstånd och undvika trängsel. Detta betyder att skolans rekommendation är att icke vaccinerade fortsatt deltar i större personalmöten som APT digitalt.

Pandemin är dock inte över så det är viktigt att fortsatt stanna hemma vid symtom, som kan vara halsont, snuva, feber eller hosta Folkhälsomyndigheten betonar att detta gäller alla åldrar och att det gäller även de som är vaccinerade och/eller har haft corona.

Skolan rekommenderar också alla som kan att vaccinera sig och ta sina påfyllnadsdoser!

 

Vanliga frågor & svar

Är det kö till skolan?

Vi har kö-intag till alla klasser. Just nu finns lediga platser i vissa årskurser. Kontakta kontakt@eks.se för mer information.

Hur fungerar skolans kösystem?

Du kan ställa ditt barn i kö till oss via Stockholm stads kösystem (om du bor i Stockholms kommun) eller via kontaktformuläret på vår hemsida. Ställ gärna ditt barn i kö till förskoleklass så tidigt som möjligt. Vi tar in barn i mån av plats. Just nu har vi en klass i varje årskurs från förskoleklass till klass 9.

Kan man börja i högre årskurser?

Vi tar in elever i alla årskurser förutom årskurs 9 (undantag kan förekomma för årskurs 9). Ansök via ansökningsformulär här på hemsidan så kontaktar vi er.

Finns det platser i högre årskurser?

Det kan finnas platser i vissa årskurser. Kontakta kontakt@eks.se för mer information.

Är maten bara vegetarisk?

Skolan serverar vegetariskt tre gånger per vecka, fisk en gång i veckan och kött en gång i veckan. Det finns alltid ett veganskt alternativ. På fredagar serveras vegetarisk soppa med nybakat bröd. Specialkost finns. Detta anmäls via specialkostblankett.

Är det mobilförbud på skolan?

Läs mer om detta under rubriken mobilpolicy.

Hur lyckas era elever?

Våra elever presterar bra resultat på nationella prov. Vi arbetar systematiskt tillsammans med varje elev och strävar efter att alla elever ska bli behöriga till nationella program på gymnasiet och tillsammans lyckas vi med detta i mycket hög utsträckning. 

Generellt lyckas elever från Waldorfskolan bra på högskolan då de är vana att ta till sig muntlig information, sortera ut viktigt material och föra ner detta på papper. De har också goda kunskaper i kärnämnena.

Vad är skillnaden mellan kommunal skola och Waldorf?

Waldorfskolor finns i hela världen och är autonoma, ej vinstdrivande skolor som är öppna för alla elever (oavsett religions- och kulturtillhörighet).

Waldorfskolans egen kursplan ”En väg till frihet” bygger på en väl beprövad och utvecklad pedagogik där utgångspunkten är en helhetssyn på barnets utveckling. Undervisningen ska balanseras genom teoretiska, konstnärliga och praktiska moment. Handen hjälper, så att säga, hjärnans utveckling.

Målet med undervisningen är att eleverna ska få goda kunskaper och utveckla ansvarskänsla för sina medmänniskor, natur och miljö, bli fria, kreativa och hela människor med god självkänsla.

Vill du ha mer information om Ellen Keyskolan?

Kontaktinformation till skolan

Ellen Keyskolan
Duvbovägen 94
163 43 Spånga
rektor@eks.se

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

Accessibility Toolbar