Aktuellt

Aktuellt

Aktuellt

Vanliga frågor & svar

Aktuellt

Press

 Aktuellt

Vårmarknad, vårsalong och Öppet Hus 18/5

Välkommen att söka till vår skola och förskola.

Det finns några  lediga platser i årskurser. Kontakta vår rektor för mer info: rektor@eks.se eller asa.liefvendahl@eks.se

Kalender

 Vårterminen 2024

Vårmarknad, vårsalong och öppet hus 18/5

kl.10-14

Lov vid Kristi Himmelsfärd 10/5

APT 30/5

Lov vid Sveriges Nationaldag 7/6

12/6 Skolavslutning

18/6 Terminslut för lärarna 

 

Hösttermin 2024

Skolstart tisdag 20/8

Höstlovet vecka 44

 

Vanliga frågor & svar

Är det kö till skolan?

Vi har kö-intag till alla klasser. Just nu finns lediga platser i vissa årskurser. Kontakta asa.liefvendahl@eks.se för mer information.

Hur fungerar skolans kösystem?

Du kan ställa ditt barn i kö till oss via Stockholm stads kösystem (om du bor i Stockholms kommun) eller via kontaktformuläret på vår hemsida. Ställ gärna ditt barn i kö till förskoleklass så tidigt som möjligt. Vi tar in barn i mån av plats. Just nu har vi en klass i varje årskurs från förskoleklass till klass 9.

Kan man börja i högre årskurser?

Vi tar in elever i alla årskurser förutom årskurs 9 (undantag kan förekomma för årskurs 9). Ansök via ansökningsformulär här på hemsidan så kontaktar vi er.

Finns det platser i högre årskurser?

Det kan finnas platser i vissa årskurser. Kontakta kontakt@eks.se för mer information.

Är maten bara vegetarisk?

Skolan serverar vegetariskt tre gånger per vecka, fisk en gång i veckan och kött en gång i veckan. Det finns alltid ett veganskt alternativ. På torsdagar serveras vegetarisk soppa med nybakat bröd. Specialkost finns. Detta anmäls via specialkostblankett.

Är det mobilförbud på skolan?

Ja det är mobilförbud enligt skollagen.

Hur lyckas era elever?

Våra elever presterar bra resultat på nationella prov. Vi arbetar systematiskt tillsammans med varje elev och strävar efter att alla elever ska bli behöriga till nationella program på gymnasiet och tillsammans lyckas vi med detta i mycket hög utsträckning. 

Generellt lyckas elever från Waldorfskolan bra på högskolan då de är vana att ta till sig muntlig information, sortera ut viktigt material och föra ner detta på papper. De har också goda kunskaper i kärnämnena.

Vad är skillnaden mellan kommunal skola och Waldorf?

Waldorfskolor finns i hela världen och är autonoma, ej vinstdrivande skolor som är öppna för alla elever (oavsett religions- och kulturtillhörighet).

Waldorfskolans egen kursplan ”En väg till frihet” bygger på en väl beprövad och utvecklad pedagogik där utgångspunkten är en helhetssyn på barnets utveckling. Undervisningen ska balanseras genom teoretiska, konstnärliga och praktiska moment. Handen hjälper, så att säga, hjärnans utveckling.

Målet med undervisningen är att eleverna ska få goda kunskaper och utveckla ansvarskänsla för sina medmänniskor, natur och miljö, bli fria, kreativa och hela människor med god självkänsla.

Vill du ha mer information om Ellen Keyskolan?

Kontaktinformation till skolan

Ellen Keyskolan
Duvbovägen 94
163 43 Spånga
rektor@eks.se

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook